Viitorul Aquaparc vizitat de ministrul Predescu
Szatmarinfo   |  2012. 04. 13., 17.45

Programul vizitei ministrului dezvoltării regionale în municipiul Satru Mare a fost modificat faţă de cel planificat, în sensul că el afost informat de existenţa investiţiei de mare anvergură într-un acvaparc, prin absorbţie de fonduri europene în municipiul Satu Mare. Ministrul Predescu a ţinut să se informeze de acest obiectiv în faţa locului.

Viitorul Aquaparc vizitat de ministrul Predescu

El a fost condus şi însoţit de  primarul municipiului, Iuliu Ilyés, de preşedintele consiliul judeţean Csehi Árpád, senatorul UDMR Günthner Tiberiu, prefectul Radu Giurcă şi alţi demitari  Starea lucrărilor a fost prezentată de reprezentatnul beneficiarului de proiect, d-l Nagy Carol, care a subliniat faptul că în scurt timp vor fi începute amenajările interioare, predarea parţială a obiectuivului de 8,5 milioane euro va avea loc în lunile iulie - august a.c. Ministrului i-a fost adusă la cunoştinţă şi faptul că investiţia se bazează pe apa geotermală cu caracteristici balneo-terapeutice deosebite, iar pe cele 20 de hectare de teren diponibil în jurul acvaparcului se aşteaptă investitori autohtoni şi străini.

 

La ora 15.00, în sala mică de şedinţă a Consiliului Judeţean,  a avut loc semnarea contractului privind finanţarea lucrărilor de reabilitare a Teatrului de Nord, prin contractul de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea clădirii Teatrului din municipiul Satu Mare, contract finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional, axa: Regenerare urbană.

 

După semnarea contractului a urmat şedinţa cu reprezentanţii unităţilor de turism din judeţul nostru, primarii oraşelor şi comunelor care au ridicat problema posibilităţilor de valorificare a apelor termale din zona lor. 
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.