Kaktuszkiállítás és -vásár
Közlemény   |  2018. 05. 10., 10.07


A nagyközönség számára az idei kaktuszkiállítás május 15-én nyitja meg kapuit, amelyet a szatmárnémeti székhelyű, de országos érdekeltségű Aztékium Kaktuszgyűjtő Egyesület szervez.

 

A nagyközönség számára az idei kaktuszkiállítás május 15-én nyitja meg kapuit, amelyet a szatmárnémeti székhelyű, de országos érdekeltségű Aztékium Kaktuszgyűjtő Egyesület szervez. A rendezvénynek a Szatmár Megyei Múzeum előcsarnoka ad helyet. Számos tövises csodát csodálhatnak meg a látogatók, amelyeket nagybányai, nagyváradi, brassói, temesvári, máramarosszigeti, kolozsvári és természetesen szatmári gyűjtők állítanak ki. Emellett a kiállítók között a debreceni Magyar Kaktusz és Pozsgás Társaság, valamint a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületét is megtalálhatjuk.

Folytatva a tavalyi hagyományt, idén második alkalommal rendezik meg a Legszebb Kaktusz Versenyét, ennek során az egyesületi tagok benevezhetnek egy növényt a megmérettetésre, amelyek közül a látogatók szavazatai döntik majd el, melyik a legszebb tövises. A szavazatok összeszámolására a múzeumok éjszakáján, azaz május 19-én, szombaton kerül majd sok, s ekkor hirdetnek győztest is.

Ugyancsak ezen a napon különleges program is várja a látogatókat: kaktuszültetési bemutatóra kerül sok. Ennek során az érdeklődők nemcsak megnézhetik és megtanulhatják hogyan kell szakszerűen a tövises növényeket elülteni, de ki is próbálhatják ott helyben. Az elültetett kaktuszt pedig hazavihetik..

Az expó naponta 10 és 17 óra között tart nyitva. A kiállítás május 20-ig várja a látogatókat. A belépés ezúttal is ingyenes. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak!

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.