Július 13-14-én újra Véndiáktalálkozó
Szatmarinfo   |  2018. 06. 07., 15.02

Idén is megrendezésre kerül a hagyományos Véndiáktalálkozó Szatmárnémetiben, ahová várhatóan ezúttal is a világ minden tájáról érkeznek majd diákok.

 

Július 13-14-én újra Véndiáktalálkozó

A Véndiákszövetség már javában szervezi az idei találkozót, melyre most is több ezer résztvevőt várnak a világ minden tájáról - olyanokat, akik Szatmárnémetiben érettségiztek, vagy fejezték be középiskolai tanulmányaikat, iskolától függetlenül.

 

A találkozó időpontja július 13-14. lesz: a pénteki nap a kulturális és sportprogramoké, a szombat pedig a hagyományos találkozóé, az ünnepi bevonulásé és az éjszakába nyúló bulié lesz.

 

Július 13-án koszorúzással indul majd a program a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban, ahol az érdeklődők megtekinthetik a felújított udvart és épületet is.  A programtervezetben szavalatok és komolyzenei koncert is szerepel, és idén is szeretnénk sportversenyt is szervezni pénteken a találkozóra érkezőknek

 

 

Július 14-én, a Református Gimnázium udvarán, a hagyományos helyszínen kerül sor a kerek évfordulós osztályok felvonulására, az épületben pedig több kiállítás megnyitójára is. Már biztos: Erdei Péternek az egykori villanytelepről szóló könyvének fotóanyagát is láthatjuk, valamint látogatható lesz az Erdélyi Kárpát Egyesület EKE Art című természetfotó-kiállítása is. Szőlősi Hauler Orsolya, Hauler István egykori ismert és elismert tanár unokája is fotókiállítással érkezik a találkozóra.

 

A szombati nap kiemelkedő eseménye Tóth László nyugalmazott tanár és iskolaigazgató díszpolgárrá avatása lesz. Szatmárnémeti Tanácsa hetekkel ezelőtt döntött megtisztelő cím adományozásáról, ezt pedig összekötik az ünnepelt véndiáktalálkozós látogatásával. 
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.