Az épülő Élményfürdőt is meglátogatta a miniszter
Szatmárinfó   |  2012. 04. 13., 17.43

Az előzetesen egyeztetette programtól kicsit eltérően, Cristian Petrescu regionális fejlesztési és turisztikai miniszeter, a városi és megyei vezetők: Ilyés Gyula polgármester, Csehi Árpád a megyei tanács elnöke, Günthner Tibor szenátor, a megye prefektusa, kíséretében villámlátogatáson megtekintette a Szatmárnémeti határában, zöldmezős beruházással épülő AQVASTAR élményfürdő munkálatait.

Az épülő Élményfürdőt is meglátogatta a miniszter

A pályázó cég képviseletében Nagy Károly tájékoztatta a minisztert a 8,5 millió eurós beruházás építésének stádiumáról. A tájékoztatás szerint elkezdődnek a belsőépítészeti munkálatok, az élményfürdő részleges átadására ez év július-augusztus hónapjában sor kerülhet.

 

A szatmárnémeti altalajában található gyógyhatású termálvízre épülő élményfürdő Észak-Erdély legnagyobb ilyen jellegű beruházása. A beruházás teljes átadására, az EU-s finanszírozási project szerint 2013-as év februárjában kerül sor.

 

A miniszter tájékoztatást kapott az élményfürdő melletti 20 hektáros, belterületté nyilvánított objekumban tervezett egyéb beruházási lehetőségekről, amelyekre hazai, helyi és külföldi befektetőket várnak.

 

15 órakor került sor a Szatmár Megyei Tanács gyüléstermében, Cristian Petrescu regionális fejlesztési és turisztikai miniszter, valamint Ilyés Gyula Szatmárnémeti polgármestere között annak a szerződésnek az aláírására, amelyet a szatmárnémeti Északi Színház felújításának finanszírozásáról kötöttek meg a Regionális Operatív Program, Városfejlesztési főtengelyének keretében.

 

Ezután találkozó zajlott a megye turisztikai potenciáljának hasznosításáról., megyebeli városok és települések pogármestereinek részvételével, akik ismertették a helyi termálvíz-kapacitásra építhető turisztikai lehetőségeket akadályozó problámákat.. 
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.