Végzősök napja a Kölcseyben
Szatmárinfó   |  2010. 06. 01., 12.34

A Kölcsey Napok rendezvénysorozatból a gimnázium végzős diákjainak is szenteltek egy napot a szervezők. A csütörtöki esemény a hat tizenkettedikes osztály bevonulásával kezdődött, majd  élménykórussal, humoros előadással, tánccal és vetélkedővel folytatódott.

A csütörtöki nap a Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium végzős diákjairól és diákjainak szólt. A rendezvény már 16 óra 45 perctől a díszeteremben kezdetét vette egy  "Beugró párbaj" a XII. B és XII.C osztály között. 18 óra előtt a hat végzős osztály egy humoros bemutatkozó után zenére vonult be az udvarra, ezt követően élménykórust adtak elő. A tizenkettedikes diákok humorosan átköltötték a  jól ismert slágereket, és közösen elénkelték azokat. Azonban kiderült, hogy nem csak a diákok, hanem tanáraik is kiváló humorral rendelkeznek, hiszen ők is megzenésítették a diákokkal való élményeiket.

Habár a Kölcseyben az idők során nem vált hagyománnyá a Szallagtűző, most mégis kiragadtak egy jelenetet ebből a szokásból. A végzősök közül néhány pár bécsi keringőt mutattott be. A táncot János Alex és Elek Szabolcs fellépése követte, akik humoros előadással szórakoztatta a közönséget.

19 előtt kevéssel humoros staféta vette kezdetét, majd közös tánccal énekléssel és bulival záródott a rendezvény. Az idei volt az első alkalom, hogy a Kölcsey Napok rendezvénysorozat programjából  egy teljes napot a gimnázium végzős diákjainak szervezzenek. Tanárok és diákok egyaránt remélik, hogy a rendezvény sikeresen zárul, és évek multán hagyománnyá válik. 
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.