Rólunk és a programról
Szatmárinfó   |  2010. 08. 04., 10.39

A „Kölcsey" Televízió Kht-t 1999-ben alapította a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés, azzal a céllal, hogy a társaság egy olyan megyei lefedettségű televíziót állítson fel és üzemeltessen, amely a térségben élők mindennapi tájékoztatásán túl az országos médiumok felé is pontos és hiteles hírforrása legyen a régiónak. Fontos célkitűzés volt továbbá, hogy az adáskörzetben lévő és az azon túli települések élete, mindennapjai ismertebbé váljanak a régió és a mikrorégió más települései előtt is. Ez utóbbi különösen fontos annak fényében, hogy a televízió sugárzási területe három országgal határos, így nemcsak megyei, hanem interregionális szerep is hárul rá.

 

A Kölcsey Televízió a Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül megvalósuló "Magyar-Román Határmenti Hírügynökség és Gazdasági Affiliációs Hálózat" projektben a vezető partner szerepét tölti be.

A határon átnyúló hírközlést és kommunikációt szolgáló projektben a Kölcsey Televízió Műsorszolgáltató Nonprofit Kft. Projekt Partnere a Regioline Egyesület, amelynek székhelye és tevékenysége Romániában, Szatmár megyében van.


A Magyar-Román Határmenti Hírügynökség és Gazdasági Affiliációs Hálózat honlapján szereplő információk egy része segítséget kíván nyújtani a cégalapításhoz a határ mindkét oldalán érvényes információkkal. Ezek a Gazdasági affiliáció menüpont alatt találhatóak meg. Az itt szereplő adatokat időről időre aktualizáljuk, annak érdekében, hogy a Romániában kereskedelmi egységet alapító magyarországi, illetve a Magyarországon vállalkozni kívánó romániaiaknak egy hasznos kiindulási pontot és segítséget jelentsen rovatunk.

 

A hírügynökség hírei segítséget nyújtanak a szomszédos Szatmár és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosainak, hogy tájékozódjanak nem csak a helyi, de a határon túli eseményekről is. Ugyanakkor a helyi sajtóorgánumoknak is segítségére szolgálhat a hírügynökség a régió legfontosabb híreinek naprakész tálalásával. A Szatmárinfó honlapján szereplő híreket, képeket, videókat és hanganyagokat csak a Szatmárinfó hírügynökség adatbázisába regisztrált médiák képviselői tölthetik le!, és csak számukra engedélyezett ezek felhasználása. A forrás megjelölése minden esetben kötelező. Honlap esetében a forrást a honlapra mutató hivatkozással kérjük feltüntetni.


 
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.