Ráksa: megvannak az elöljárók
Szatmárinfó   |  2010. 06. 01., 12.44

Nap Grigort és Betea Petrut nevezte ki ideiglenes vezetőknek Ráksára a prefektus.

Egyelőre nem tudni, milyen következményekkel járhat az, hogy nem Betea Toma lett Ráksa község ideiglenes polgármestere: a ráksai illetőségű, PSD-s politikus így továbbra is Avasújváros elöljárója lesz. Radu Giurca, prefektus két PD-L-színeket képviselő személyt nevezett ki a frissen megalakult Ráksa ideiglenes polgármesterének és alpolgármesterének szerdán.

Arról, hogy nem a két község különválásának érdekében sokat tett Betea nem számíthat arra, hogy kinevezzék Ráksára, már szóltak híresztelések, azonban az avasújvárosiak utolsó pillanatig bíztak benne, hogy „nem marad a nyakukon" Betea. Szerdán tárgyalásokat folytatott mindkét fél a prefektussal, aki elmondásuk szerint megígérte: nem írja alá a kinevezési papírokat, csak csütörtökön - végül mégis megtörtént az aláírás.

A törvények értelmében Avasújvárosban nem kell új polgármestert kinevezni, ami azt jelenti, hogy Betea leváltására indítványt kell tenniük - ha nem őt akarják elöljárónak továbbra is. Betea Toma és a PSD-s társak aláírásgyűjtési akcióba kezdtek: csütörtökig 1000 ráksai lakos látja majd el kézjegyével a Betea kinevezését követelő  beadványt. 
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.