Ráksa: községháza nélkül
Szatmárinfó   |  2010. 06. 01., 12.35

Nem adja át a községháza kulcsát Tomna Betea, avasújvárosi polgármester.

Eddig az volt a pikantéria Avasújváros és Ráksa viszonyában, hogy a községközpontból utóbbi településre költöztették át a helyi önkormányzatot, most az az érdekesség, hogy Toma Betea nem akarja innen visszaköltöztetni az avasújvárosi irodákat - bosszúból azért, mert nem őt nevezte ki a frissen megalakult Ráksa polgármesterévé a prefektus. Avasújváros község önkormányzata tehát a szomszédos közigazgatási egységben működik, Ráksa pedig egyelőre „hajléktalan".

Mint köztudott, Radu Giurcă nem az eddigi polgármestert jelölte ki Ráksa község élére, így az marad Avasújváros elöljárója. A prefektus, Csehi Árpád, megyei tanácselök, illetve a megyei intézményvezetők részvételével találkozót tartottak csütörtökön, amelynek célja annak körvonalazódása volt, miként fogják megszervezni az új közigazgatási egység működését, illetve hogyan osszák el a közös vagyont.

Utóbbira nem kerülhet egyelőre sor, az avasújvárosiak közül ugyanis csak az RMDSZ két döntéhozója, Büte Pál és Ludróczki Sándor voltak jelen. Nem tudják a tanügynek kiosztott, eddig közös pénzt sem két kategóriába osztani, hiszen mindehhez az avasújvárosi elöljárók jóváhagyása szükséges.

Radu Giurcă a megbeszélésen úgy tett, mintha semmiről sem tehetne - állandóan arra hivatkozott, hogy a törvény előírásai szerint bárkit kinevezhetett ráksai polgármesternek. Csehi Árpád úgy véli, a döntéssel tovább akadályozzák azt, hogy Avasújváros, és a többi, eddig elhanyagolt település a fejlődés útjára lépjen. 
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.