Polițiștii au intervenit în cazul unor evenimente rutiere
Comunicat de presa   |  2012. 04. 12., 14.49

În cursul zilei trecute, 11 aprilie a.c., trei sătmăreni au fost victime ale unor accidente rutiere produse în județ.

Cel mai grav dintre acestea a fost înregistrat în municipiu, pe B-dul Muncii, în jurul orei 20.00. Polițiștii Biroului Rutier ce au efectuat cercetarea la fața locului, au stabilit că accidentul s-a produs pe fondul nerespectării regulilor de acordarea a priorității altor autovehicule. Astfel, Cornel I., de 29 de ani, din Tășnad, aflat la volanul autoturismului,nu a respectat semnificația indicatorului "Cedează trecerea" și a pătruns în intersecție, intrând în coliziune cu un alt autovehicul, condus regulamentar de Călin A., de 39 de ani, din Satu Mare.

 

În urma impactului, Marioara L., de 63 de ani, pasageră în autoturismul care circula regulamentar, a fost rănită grav, fiind transportată la spital.

 

Conform procedurii, conducătorilor auto implicați în evenimentul rutier  le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii eventualei alcoolemii, cercetările continuând în cauză pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Un alt conducător auto, care s-a angajat în depășirea unei căruțe, a intrat în coliziune cu un autovehicul ce venea din sens opus, fiind rănit ușor în urma impactului. Accidentul s-a petrecut ieri, în jurul orei 13.00, la intrarea în comuna Turț, șoferul accidentat fiind un bărbat de 56 de ani, din Gherța Mare, Grigore H. Și în acest caz s-au recoltat probe biologice ambilor șoferi, polițiștii efectuând cercetări în cauză sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

 

Un alt eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane a avut loc luni, 09 aprilie a.c., însă a fost sesizat Poliției numai în cursul zilei trecute, când starea de sănătate a victimei s-a agravat și aceasta s-a prezentat la Secția Urgențe a Spitalului Județean. Viorica D., de 60 de ani, din Gerăușa, ce  a relatat medicilor că a fost victima unui accident, a acuzat dureri la nivelul piciorului, fiind diagnosticată cu fractură metatarsiene.

 

Polițiștii Biroului Rutier, sesizați de personalul medical, au stabilit modul în care femeia a fost rănită și au identificat conducătorul auto implicat în evenimentul rutier.

 

Astfel, s-a constatat că luni, în jurul prânzului, victima, fiind angajată neregulamentar în traversarea părții carosabile, la intersecția Străzilor Bârgăului și Lucian Blaga din municipiu, a fost acroșată de autoturismul condus de Alexandru B., de 31 de ani, din Satu Mare.

 

Șoferul s-a oferit s-o transporte pe femeie la spital, însă aceasta, neprezentând aparent leziuni, i-a solicitat s-o conducă doar în stația de autobuz pentru a ajunge la domiciliul său, evenimentul nefiind sesizat Poliției la acel moment.

 

Polițiștii continuă cercetările în cauză sub aspectul comiterii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului fără încuviințarea prealabilă a organelor de poliție.

 

Mandat de executare a pedepsei închisorii - adus la îndeplinire în urma acțiunii polițiștilor


Un bărbat de 35 de ani din Carei, condmnat la 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și violare de domiciliu, este încarcerat în Arestul Inspectoratului. Joni S. a fost depistat de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Carei, în contextul acțiunilor organizate în cursul zilei trecute, în scopul depistării persoanelor pe numele cărora instanța a emis mandate de executare a pedepselor privative de libertate.

 

Persoana condamnată va fi transferată în Penitenciarul Satu Mare pentru  a-și executa pedeapsa trasată în sarcina sa.

 

Infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice


Polițiștii rutieri au depistat în cadrul activităților de supraveghere a traficului, doi șoferi ce conduceau autovehicule neînmatriculate, mai mult, unul dintre aceștia nu poseda nici permis de conducere.

 

Este cazul lui Mihai M., de 21 de ani, din Trip, care a fost oprti în trafic, în localitatea Bixad, de un echipaj al Secției 9 Negrești Oaș Poliție Rurală, constatându-se că autovehiculul condus figurează ca neînmatriculat, autorizația provizorie de circulație expirând din cursul lunii ianuarie a.c.

 

Și polițiștii Secției 8 Gherța Mică Poliție Rurală anchetează comiterea unor infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice de către Vasile T., de 18 ani, din Turț.

 

Tânărul a fost identificat de polițiști în contextul unei acțiuni pe linie rutieră întreprinsă pe DJ 109 L, în comuna Turț, stabilindu-se că acesta a urcat la volan deși nu poseda permis de conducere de nicio categorie. Mai mult, numerele provizorii ale autoturismului aveau valabilitatea expirată din noiembrie 2011.

 

Pe numele celor doi șoferi, polițiștii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unor autovehicule neînmatriculate și conducere fără permis.

 

Unele abateri comise în trafic de conducătorii auto și depistate de polițiști nu sunt prevăzute ca infracțiuni în Codul Rutier, astfel încât în asemenea cazuri, polițiștii aplică sancțiuni contravenționale. Spre exemplu, ieri au fost aplicate amenzi în cuantum de peste 9.000 lei, iar trei șoferi au rămas fără permise de conducere pentru depășiri neregulamentare și neacordare de prioritate pietonilor angajați în traversare.

 

Amplasarea radarelor în data de 13 aprilie a.c.:

 

- DN 19: Ciuperceni -- Vama ;

- DN 1C: Drăguşeni - Halmeu;

- DJ 193: Păuleşti - Culciu ;

- DN 19A: Beltiug - Supur;

- DN 19: Carei - Petreşti;

 

- Municipiul Carei:

Strada 1 Decembrie 1918;

Bd. 25 Octombrie;

Strada Uzinei;

DN 1F: Carei - Căuaş - Tăşnad;

 

- Municipiul Satu Mare:

DN 19A: Satu Mare - Dorolţ;

Strada Botizului;

strada Odoreului;

bulevardul Lucian Blaga. 
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.