Finantatorii proiectului
Szatmárinfó   |  2010. 06. 25., 09.27

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013

 

 

Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria-România 2007-2013 continuă programele de cooperare transfrontalieră implementate în trecut în regiune (Interreg IIIA în Ungaria şi Phare CBC în România) fiind implementat în cadrul unei structuri instituţionale comune, prin utilizarea de fonduri comune, totodată extinzând şi dezvoltând rezultatele şi experienţele acumulate anterior.

 

Drumul spre întărirea coeziunii sociale şi economice în zona de frontieră româno-maghiară a fost deschis la data de 21 Decembrie 2007 odată cu aprobarea oficială a programului de către Comisia Europeană.

 

248 de milioane de Euro sunt disponibili pentru stimularea cooperării transfrontaliere în perioada 2007-2013, sumă care se compune din contribuţia UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi contribuţia celor două State Membre.

 

Programul oferă potenţialilor beneficiari o gamă variată de oportuntăţi prin intermediul celor două priorităţi - Îmbunătăţirea condiţiilor cheie pentru dezvoltarea durabilă, comună a zonei de cooperare, Întărirea coeziunii sociale şi economice în regiunea de graniţă.

 

Uniunea Europeana

 


 
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.