Nyíregyházi kisiparosokkal találkoztak-szatmári-vállalkozók
Sajtóközlemény   |  2017. 03. 28., 14.34

Két napos látogatásra Szatmár megyébe érkeztek a Nyíregyházi Ipartestületek Szövetségének tagjai.

Nyíregyházi kisiparosokkal találkoztak-szatmári-vállalkozók

A két egyesület átal tömörített cégek, termékek, szolgáltatások bemutatása és népszerűsítése, a két megye gazdasági lehetőségeinek ismertetése, a fiatal vállalkozók számára elérhető esélyek felkutatása érdekében a Szatmárnémeti Kisiparosok Kamarájának meghívására Szatmár megyébe látogattak a Nyíregyházi Ipartestületek Szövetségének (IPOSZ) tagjai.

 

„Közösek a céljaink és közösek a problémáink", köszöntötte vendégeit kedd délelőtt az Iparosotthonban Markos Tibor, a Szatmárnémeti Kisiparosok Kamarájának elnöke. „Mindannyian küszködünk a megfelelő humán erőforrás hiánya, a markenting és a stratágiai fejlődés nehézségei miatt. Célunk viszont, hogy szorosabbra fűzzük kapcsolatainkat, hogy közösen találjunk megoldásokat", tette hozzá. A gondolatmenetet folytatva Géresi József, a Nyíregyházi IPOSZ elnöke a pályázati programokban rejlő lehetőségeket említette köszöntőjében.

 

Az ünnepélyes köszöntőket követően a tagok bemutatkoztak egymásnak és bemutatták gazdasági tevékenységeiket. A szállás elfoglalását és az ebéd elfogyasztását követően a vendéglátók megmutatták Szatmárnémeti látványosságait (Láncos-templom, Tűzoltó torony, színház, püspöki palota, Székesegyház), majd Krasznabélteken a magyar és sváb hagyományos étrendnek megfelelő finomságokkal vendégelték meg a vendégeket.

Szerdán a küldöttség megtekinti a szatmárnémeti ipari parkot, majd Nagykárolyba, Kaplonyba és Érmindszentre látogatnak. Mindamellett, hogy megtekinthetik a Károlyi-kastélyt, a kaplonyi kolostort és Ady Endre szülőházát, fogadja őket Kovács Jenő nagykárolyi polgármester. 
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.