Megnyílt az idei Samexpo
Szatmárinfó   |  2010. 06. 01., 12.36

Több éves múltra tekint vissza a Szatmárnémetiben évente megszervezett kiállítás. Az ide expó, amelyet május 27-30 között látogathatnak az érdeklődők a tizenkettedik a sorban, és hetedjére esik egybe a városnapok programjaival.

 

Az Európai Bizottság égisze alatt évi rendszerességgel megszervezett Kis és Középvállalkozók Európai Hete keretében létrejött kiállítás célja, hogy erősítse a helyi vállalkozók piacát, ismertesse a lakosokkal ezen cégek termékeit. A Szatmári Kereskedelmi és Iparkamara a kis- és középvállalkozók, illetve szövetkezetek területi igazgatóságával közösen több programot szerveztek tagjaik számára. Az első, a már említett Samexpo, amit csütörtökön nyitottak meg, illetve különböző előadások is várják a gazdasági szereplőket, amelyek a gazdasági válságból való kilábalásra próbálnak támpontot adni.

 

A 12 órai hivatalos megnyitón részt vett a Szatmári Kereskedelmi Kamara igazgatója, illetve aligazgatója, Pataki Csaba alprefektus, Adrian Albu alpolgármester, illetve Adrian Stef, Szatmár Megye Tanácsának alelnöke is.


A vezetők elmondása szerint, igen fontos a gazdasági válság ideje alatt is a reklámozás, amire nagyon jó alkalom a mostani kiállítás is. Idén közel harminc cég jelezte részvételi szándékát az eseményen, ezek döntő többsége szatmárnémeti vállakozások, de jelen vannak Tasnádról, Nagybányáról, Nagyváradról, Batizról, illetve Béltekről is.

 

A kiállítók ágazatai is különbözőek, jelen vannak a bútorgyártók, a fűtésrendszereket gyártó cégek, a bankok, az üdülési irodák, a lábbeli készítő cégek illetve a gazdaság több más ágazata is.


A déli órákban még több vállalkozás képviselője is hiányzott, mások a standok felállításán munkálkodtak. A szervezők elmondása szerint ezek a kiállítások általában igen sikeresek, olyan év is volt, amikor kénytelenek voltak belépőket is szedni, hogy fékezzék a látogatók tömegét. Idén a Samexpo ingyenesen látogatható a kiállítás teljes ideje alatt 12-20 óra között.

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.