Greensomesriver
Comunicat de presa   |  2012. 05. 04., 17.16

Obiectivul principal al proiectului constă în crearea condiţiilor de realizare a unui canal navigabil pe râul Someş, utilizabil ulterior în scop turistic şi studierea impactului pe care acesta l-ar avea asupra dezvoltării generale a zonei, a cadrului natural şi a biodiversităţii.

 

Proiectul urmăreşte întocmirea studiilor şi documentaţiilor tehnice de execuţie necesare pentru realizarea efectivă a navigaţiei pe râul Someş, pe raza judeţelor Satu Mare şi Szabolcs-Szatmár-Bereg, continuarea în amonte urmând a face obiectul altor proiecte.

 

Această noua cale de transport nu trebuie privită doar ca o modalitate de impulsionare a turismului, ci ca o modalitate de transformare a râului Someş într-un pilon de dezvoltare regională şi mai apoi într-un BRAND local. Grupurile ţintă sunt constituite în egala măsură, atât de comunităţile de pe Valea Someşului şi împrejurimi, cât şi de turiştii interesaţi de frumuseţile cadrului natural şi de bogăţia biodiversităţii.

 

Activităţile principale care vor fi realizate pe parcursul proiectului sunt următoarele:

 

Conferinţa de deschidere - stabilirea obiectivelor concrete;

 

Elaborarea de studii: topografic, fotogrametric, de impact asupra biodiversităţii, proiect de execuţie pentru realizarea canalului navigabil;

 

Workshop pentru studenți  la arhitectură domiciliați în Satu Mare și pe Valea Someșului, în Romania și Ungaria, cu intenția de a populariza efectele viitoare ale proiectului și a găsi împreună cu aceștia, rezolvări de detaliu unicat pentru unele amenajări de pe malurile râului Someș;

 

Conferinţa de închidere - sinteza rezultatelor cercetării.

 

Conferinţa de deschidere a proiectului va avea loc în data de 8 mai 2012, ora 9.00, la Satu Mare, în sala de şedinţe a Complexului de educaţie ecologică - „Casa verde", din Grădina Romei.

 

Informaţii suplimentare despre proiect pot fi obţinute de la doamna Elisabeta Bekessy - manager proiect - la telefon 0261/736003, fax 0261/733500 sau prin e-mail la adresa office@apmsm.anpm.ro .

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.