Egyesület a színesebb turizmusért
Szatmárinfó   |  2010. 06. 01., 12.52

Szatmár Megye Tanácsa letette az alapjait a Pro Turizmus Alapítványnak, amely a helyi turizmus népszerűsítését szolgálja. Az alapítvány főbb tevékenységeit ma ülés keretében mutatták be, amelyen részt vett Csehi Árpád tanácselnök, a különböző települések önkormányzatainak képviselői, valamint olyan cégek, amelyek turizmus ágazataival foglalkoznak.

Szatmár Megye Tanácsának elnöke, Csehi Árpád szerint a tanács mellett az egyesület tagjai lesznek cégek és a non-profit szervezetek a megye egész területéről, akik turizmussal foglalkoznak. „Az ajtó mindenki számára nyitva áll, aki valamivel hozzá szeretne járulni a szatmári turizmus fejlődéséhez, viszont kidolgozunk egy kritériumrendszert is a csatlakozáshoz, hogy magas szintű szolgáltatásokat nyújtó intézmények lehessenek tagjai ennek a kezdeményezésnek-nyilatkozta Csehi. A Pro Turizmus céljai között szerepel többek között az is, hogy hozzáférhetővé tegyék a tagok számára a vissza nem térítendő támogatásokat a turizmus népszerűsítésére, és szeretnének ugyanakkor saját turisztikai brandet létrehozni a megyében. 

Pleth Imre, Béltek község polgármestere szerint a megyének egy nagyon erős turisztikai potenciálja van, viszont a látványosságok nincsenek eléggé promoválva. Béltekben például 370 borpince van, és valószínűleg a látogatókat érdekelné ez. Mint elmondta, egyik termelővel már elkezdték népszerűsíteni az itteni szőlőnedűt. A tárgyalások jelen voltak az Aurora és Dana holtelek képviselői is, akik kifejtették, elengedhetetlen egy turisztikai útvonal kidolgozása annak érdekében, hogy úgy Szatmárnémetiben, mint a megye bármely más helységében megszálljanak a turisták. Csehi Árpád tanácselnök elmondta, az újonnan megalakult egyesület tagjainak hasznára lenne, ha kissé megszínesítenék ajánlatukat annak érdekében, hogy ezeket a szolgáltatáscsomagokat igénybe is vegyék. 
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.