Arisztokraták honfoglalása - könyvbemutató
Szatmarinfo   |  2017. 05. 17., 14.28

Az Erdély újranemesítői című, az erdélyi arisztokrácia visszatérésével foglalkozó kötet folytatása Csinta Samu Arisztokraták honfoglalása című könyve, melynek szatmárnémeti bemutatója május 19-én, pénteken 18 órától lesz a Németi református templom gyülekezeti termében (Wesselényi/Wolfenbüttel utca 1. szám).

A sorozat első kötete hat olyan erdélyi nemesi famíliáról (Apor, Bethlen, Haller, Kálnoky, Mikes, Teleki) szól, akik visszaszerezték birtokaik egy részét, és itthon kívánnak boldogulni a jövőben. A második részben újabb négy főnemesi család - a Kemény, a Bánffy, a Csávossy és a Barcsay - sorsa és perspektívái kínálnak érdekfeszítő olvasmányt.

Erdély újranemesítése, az erdélyi arisztokrácia leszármazottainak jelenkori honfoglalási „csatája" élő, szinte naponta változó folyamat.

Rájuk irányuló figyelmünk révén fennmaradásuk „haszonélvezői" lehetünk. Ha megismerjük a múltjukat, megéljük a jelenüket, részt veszünk a jövőjükben. A szerző beszélgetőtársa Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere lesz. Az esemény szervezői, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szatmári tagjai minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre. A vetítéssel is színesített bemutatót követően a szerző dedikálja a helyszínen megvásárolható köteteket. 
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.