A gazdasági társaságok osztályozása Romániában
Szatmárinfó   |  2011. 03. 01., 07.22

Több típusú gazdasági társaság létezik.

 

Korlátolt felelősségű társaság - Kft. (ez a legelterjedtebb). A korlátolt felelősségű társaság  a gazdasági társaságok azon formája, melynek kötelezettségeit társasági vagyon garantálja, a társak felelőssége törzsbetétjük mértékére van korlátozva.

 

Részvénytársaság - Rt. A részvénytársaság a gazdasági társaságok azon formája, melynek alaptőkéje részvényekre van osztva, és kötelezettségeit társasági vagyon garantálja. A részvényesek csupán hozzájárulásuk mértékében felelősek.

 

Társascég - KKT. A társascég a gazdasági társaságok azon formája, melynek kötelezettségeit társasági vagyon garantálja, a társak  korlátlan mértékében és egyetemlegesen felelősek.

 

Betéti társaság - Bt. A betéti társaság a gazdasági társaságok azon formája, melynek kötelezettségeit társasági vagyon garantálja, a betétesek korlátlan mértékben és egyetemlegesen felelősök. A betétesek hozzájárulásuk mértékéig felelősök.

 

Betéti részvénytársaság. A betéti részvénytársaság a gazdasági társaságok azon formája, melynek alaptőkéje részvényekre van osztva, és kötelezettségeit társasági vagyon garantálja, a betétesek korlátlanul és egyetemlegesen felelősök. A betéti társak hozzájárulásuk mértékéig felelősök.

 

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.