Közös workshopon pedagógusok, színészek és bábszínészek
Közlemény   |  2018. 02. 01., 16.43

A Harag György Társulat Brighella Bábtagozata és az Art Project Egyesület szervezésében A mesemondás fortélyairól címmel tartott képzést Szatmárnémetiben Écsi Gyöngyi felvidéki lelkész, előadóművész január 26-28 között.

Közös workshopon pedagógusok, színészek és bábszínészek

 

 

A bábtagozat által hagyományosan, már négy alkalommal megrendezett BábSzóTér vetélkedő ötödik évadába számító workshopon hét pedagógus, négy bábos és öt színész közösen vett részt. A projekt célja a résztvevők közösségépítő, társadalmi szerepvállalásának erősítése volt. A képzést keretbe foglalták a január 26-án megtekintett Angyalbárányok, valamint a január 28-án előadott Az élet és a halál vize című előadások. A szakmai felfrissülést nyújtó hétvége helyszíne a felújított Iparos Otthon bábos termében volt.

 

„Az alkotómunkába bevont közreműködők saját kreativitásukat megélve keresték a párbeszédet, megtapasztalva a közösség támogató erejét, valamint a résztvevők reflexióit egymás illetve önmaguk iránt" - mondja Bandura Emese, a Brighella Bábtagozat vezetője.

 

A tagozatvezető beszámolója szerint a bábtagozat életében - a Nemzeti Kulturális Alap illetve a Communitas Alapítvány által kiírt pályázatoknak köszönhetően - rendszeressé váltak a szakmai továbbképzések az elmúlt években, mely sorozat a jövőben tovább folytatódik.

 

 

Április 17 és 21 között Szabó Attila bohócdoktor, bábszínházi dramaturg és rendező fog képzést tartani Szatmárnémetiben.

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.