Kiírták a licitet a harmadik híd megvalósítására
sajtóközlemény   |  2018. 12. 03., 10.25

Már csak egy lépés választja el a szatmáriakat attól, hogy elkezdődjön a harmadik híd építése a Szamoson.

Kiírták a licitet a harmadik híd megvalósítására

 

Már csak egy lépés választja el a szatmáriakat attól, hogy megvalósulhasson az, amire évtizedek óta várnak: elkezdődjön a harmadik híd építése a Szamoson. Ugyanis négy hónappal azt követően, hogy a polgármesteri hivatal leadta a közbeszerzési dokumentációt a licit megszervezéséért felelős hivatalnak, november 27-én az megjelent az  EGYÜTTMŰKÖDÉSI INFORMÁCIÓS RENDSZER A KÖZBESZERZÉSEK OPTIMÁLIS LEBONYOLÍTÁSÁÉRT (SICAP) honlapján.

A jelentkezők 2019 január 23-ig tehetik meg az ajánlataikat, majd ezt követően kerül sor a legjobb ajánlatot tevő cég kiválasztására. A tenderfüzet összeállításakor a szakemberek a legjobb áraajánlat és a minőség összehangolására helyezték a hangsúlyt.

„2016 júniusától kezdődően konkrét és határozott lépéseket tettünk azért, hogy ez a beruházás megvalósuljon. Előbb elkészítettük a beruházás műszaki tervét, az ez alapján összeállított dokumentációt benyújtottuk a kormányhoz, amely jóváhagyta ennek a finanszírozását. Megtörtént a szükséges területek kisajátítása is, így amint lebonyolódik a közbeszerzési eljárás, konkrétan is elkezdődhet a híd építése. " - nyilatkozta Kereskényi Gábor polgármester.

A beruházás összértéke 97.003.927+ÁFA, a jelentős része pedig a Helyi Fejlesztési Alap (PNDL) 2014-2020 kiírásának alapjaiból lesz fedezve, amelyet a tavaly decemberben a Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapok Minisztériumával (MDRAPFE) aláírt szerződés biztosít.

A műszaki terv szerint az új híd négy sávos lesz és két tartóoszlop tarja majd feszítőpászmák (acélsodronyok) segítségével. A szélein gyalogosoknak és kerékpárosoknak egyaránt lesz közlekedési felület kialakítva.

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.