Család, házasság, gyermeknevelés
Szatmarinfo   |  2017. 11. 01., 13.30

Könyvbemutató és történelmi előadás Barkóczy Krisztina férjéhez, Károlyi Sándorhoz írt leveleinek kiadása kapcsán

 

Idén ősszel jelent meg gróf Barkóczy Krisztina férjéhez, gróf Károlyi Sándorhoz intézett leveleinek második része. Az 1712-1724 között írt levelekből összeállított kötet, Dr. Kovács Ágnes történész szerkesztésében, a nyíregyházi megyei levéltár kiadásában látott napvilágot, a kötet megjelentetését a szatmárnémeti Identitás Alapítvány is támogatta.

300 éves távlatból is frissek és időszerűek azok a témák, amelyeket a nagynevű házastársak egymáshoz intézett leveleiben érintettek. Az intimitást a századok távlata sem csökkenti, a történelmi események keretében is élő és érző, hús-vér emberek portréja rajzolódik ki.

A kötet Szatmárnémeti bemutatójára 2017. november 7-én, kedden, 17-órától kerül sor, az RMDSZ székházban (M. Vitezu / Rákóci u. 10 sz.), az Identitás Alapítvány és a Szent István Kör szervezésében. A szerkesztő-közreadó Dr. Kovács Ágnes "Egy kelet-magyarországi nagyasszony a 17-18. század fordulóján: gr. Károlyi Sándorné gr. Barkóczy Krisztina (1671-1724" címmel tart előadást, amelyet Dr. Mészáros Kálmán, a kötet lektorának előadása követ "Barkóczy Krisztina levelezésének nyelvezete" címmel

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.