Agrárakadémia Nagykárolyban
Szatmarinfo   |  2019. 02. 21., 10.31

Február 28-án 11 órai kezdettel a nagykárolyi Károlyi-kastélyban tartják az idei első Agrárakadémiát.

 

Mi a titka a bőséges termésnek? Honnan tudjuk beszerezni a legjobb vetőmagvakat és melyek a leghatékonyabb talajművelő gépek? Mit kell tudnunk az agrártámogatási rendszerről? Milyen pályázati lehetőségek vannak a mezőgazdaságban? Ezekre és számos más kérdésre is választ kaphatnak a gazdálkodók a II. Agrárakadémia keretében.

Február 28-án 11 órai kezdettel ugyanis a nagykárolyi Károlyi-kastélyban tartják az idei első Agrárakadémiát. Hasonló esemény már volt Szatmárnémetiben, a Partiumi Magyar Napok programjában találkoztak az akkor meghatározott témák szakértőivel a megye magyar gazdálkodói, és kaptak első kézből tanácsokat várható törvényi változásokról vagy az éppen megnyíló pályázati lehetőségekről.


A cél most is hasonló: a nagykárolyi rendezvényen résztvevők naprakész információkhoz juthatnak a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. széleskörű szolgáltatási portfóliójáról, a különböző pályázati és támogatási lehetőségekről, a Gazdaságfejlesztési Programokról, valamint a mezőgazdaság területén megjelenő trendekről. Lehetőség lesz továbbá személyes üzleti tárgyalások, valamint cégre szabott konzultációk lefolytatására is.


A II. Agrárakadémia tervezett programja:

11.00-11.20 - Köszöntők

Telegdi Andrea - külgazdasági attasé, Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa

Magyar Lóránd - parlamenti képviselő

Pataki Csaba - a Szatmár Megyei Tanács elnöke


11.20-13.00 - Szakmai előadások

Csík László, a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. ügyvezetője: Fejlődjünk együtt - Export határok nélkül.

Botos Beáta, a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynökségének (AFIR) munkatársa: Európai Uniós pályázati lehetőségek 2019-ben.

Galiger Izabella, a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) munkatársa: 2019-es támogatási rendszer felépítése.

Potrovita Edina, az Alcedo Kft munkatársa: Alcedo ajánlata a kalászosok, kukorica és a napraforgó kultúrákra.

Hám Tibor, az Agro Pataki Kft munkatársa: Vetőmagvak és palántanevelés.


13.00-13.10 - Kávészünet

13.10 - 14.10 - Szakmai előadások

Sallay Viktória, Umwelt Kft munkatársa: A Gazdaságfejlesztési Programban szerzett tapasztalatok.

Gubacsi Melinda, Omikron Kft munkatársa: Omikron Kft talajművelő gépek.

Ozgyin Balázs, AJG Kft munkatársa: AP pótkocsik és DETK szippantók.

Kötél Tamás, Kühne mezőgazdasági Gépgyár romániai képviselet: Kühne talajművelő gépek.

Kókai F. Balázs, Huniper Kft munkatársa: Huniper permetezőgépek.


14.10-

B2B tárgyalások - állófogadás


Az eseményen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött.Amennyiben részt szeretne venni a programon, szándékát a 0784-465-887-es (Gombos Dalma Júlia), vagy a 0731-615-375-ös (Veres Norbert) telefonszámokon, illetve a satumare@ceednetwork.hu e-mail címen jelezheti.


A rendezvény szervezői a Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft. (CEED), a Szatmári Vidékfejlesztéséért Egyesület, a Szatmár Megyei Magyar Gazdák Egyesülete és a Szatmár Megyei Ifjúsági Tanács.

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.