WiFi4EU: ismét pályázhatnak az önkormányzatok a támogatásra
Szatmarinfo   |  2019. 04. 05., 15.15

A program segítségével az Európai Bizottság arra törekszik, hogy a közösségi élet legfőbb színterein, így például a parkokban, a köztereken, a középületekben, a könyvtárakban, az egészségügyi központokban és a múzeumokban Európa-szerte ingyenes, nagy sebességű vezeték nélküli internetkapcsolat álljon a lakosok és az Európába látogatók rendelkezésére.

 

 

A program első körében több mint 13 ezer település adta le jelentkezését, melyek közül végül 2800-nak ítélték meg az ingyenes wifi-rendszer kiépítéséhez szükséges anyagi támogatást. Azoknak sincs azonban aggodalomra okuk, akik az első fordulóban lemaradtak, ugyanis április 4-én ismét megnyitották a jelentkezést. Ugyanakkor országokra lebontva közzétették azon települések listáját is, melyek bátran pályázhatnak a programra, ugyanis minden szükséges feltételnek eleget tesznek ebből a szempontból.


Szatmár megyéből a következő önkormányzatok jelentkezését várják: Szatmárnémeti, Bikszád, Szatmárpálfalva, Mezőpetri, Vámfalu, Szatmárhegy, Vetés, Szamosbordíd, Csanálos, Turc, Túrterebes, Krasznaterebes, Résztelek, Tartolc, Nagytarna, Nagyszokond, Tasnádszántó, Ráksa, Remetemező, Kökényesd, Piskolt, Szilágypér, Avasújváros, Tasnád, Avasfelsőfalu, Sárközújlak, Erdőd, Szatmárudvari, Nagykároly, Majtény, Mikola, Aranyosmeggyes, Lázári, Hadad, Középhomoród, Kisgérce, Halmi, Pusztadaróc, Mezőfény, Csomaköz, Érkávás, Avasújfalu, Kányaháza, Kaplony, Érkávás, Batiz, Börvely, Apa, Érendréd, Ákos és Egri.

 

A sikeresen pályázók a megítélt összeget korszerű wifi-berendezések közterületeken történő üzembe helyezésére fordíthatják majd, viszont jó tudni, hogy ezt követően az internet-előfizetést a rendszer haszonélvezőjének kell majd fizetnie, illetve őt terhelik majd az esetleges karbantartási költségek is.

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.