Szatmári diákok az Együtt, Egymással, Egymásért és a Magyar Kultúráért elnevezésű nemzetközi találkozón
Szatmarinfo   |  2018. 05. 04., 16.10

Május 1-jén Kisvárdán tartották az amatőr művészeti csoportok és közművelődési szakemberek nemzetközi találkozóját, ahol a szatmárnémeti Ion Creangă Általános Iskola diákjai, pedagógusai és a gyerekek szülei is képviseltették magukat.

Szatmári diákok az Együtt, Egymással, Egymásért és a Magyar Kultúráért  elnevezésű nemzetközi találkozón

 

A rendezvény helyszíne a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Ház volt, ahol Kisvárda Város Önkormányzata, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, valamint a Van Esély Közhasznú Egyesület szervezésében idén is megtartották az Együtt, Egymással, Egymásért és a Magyar Kultúráért  elnevezésű nemzetközi találkozót.


Számos fellépő vett részt az összejövetelen, köztük a kisvárdai Duo-Art Pengetős Citerazenekar, a beregszászi Kossuth Lajos Középiskola Néptánccsoportja - ők Ukrajnából érkeztek- , a szatmárnémeti Ion Creangă iskola néptánccsoportja, a mikolai Gyöngyösbokréta Néptánccsoport, a nyíregyházi Nyírség Tirpák Népzenei Együttes, valamint a demecseri Rétközi Hagyományőrző „Pendelyes" Néptáncegyüttes.


A rendezvény fő célja ezúttal is az volt, hogy a fellépő csoportok találkozhassanak, megismerkedhessenek egymással és tapasztalatot cserélhessenek és hogy a  fiatalok részére értékes időtöltési lehetőséget biztosítsanak. A Ion Creangă Általános Iskola néptánccsoportját Kása Zsolt néptáncoktató készítette fel, a gyerekek felcsíki táncot adtak elő a rendezvényen.


A majális után a csoport felkerekedett, hogy meglátogassa Kölcsey Ferenc síremlékét Szatmárcsekén a csónakos fejfás temetőben, majd Túristvándiba vitt az útjuk, hogy megcsodálhassák a mai napig működő vízimalmot.


A csoportot Belluska Éva, Csiszár Éva, Virág Edit és Tasnádi Klaudia tanítónők, Molnár Gabriella osztályfőnök, valamint Laczka Katalin igazgatóhelyettes kísérte el.

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.