Pályázati felhívás: Szülőföldön magyarul
Szatmarinfo   |  2018. 02. 12., 12.10

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. idén is várja a jelentkezéseket a „Szülőföldön magyarul" című program keretében. A program célja a romániai magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása.

 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. Meghirdeti a „Szülőföldön magyarul" című program felhívását, amelynek célja a romániai magyar nyelvű oktatás és nevelés támogatása.

Az összeget nevelési, oktatási, valamint tankönyv és taneszköz hozzájárulásra, valamint hallgatói támogatásra lehet igényelni a 2017/2018-as tanévre.


Csak Szatmár megyében 15480 lehetséges támogatottja van a programnak. Ahhoz, hogy a pályázat sikeres legyen, határidőre fel kell adni a hiánytalanul kitöltött pályázati űrlapot, amit a hozzátartozó borítékban kell eljuttatni március 14-ig az RMPSZ címére.


Feltétel egy igazolólap, ami bizonyítja, hogy a tanuló magyar nyelvű oktatásban vesz részt, iletve csatolni kell egy dokumentumot az igazolatlan órák számáról is, mivel az a tanuló, aki a 2017/2018. tanév első félévében több mint 50 tanórát igazolatlanul hiányzott, nem részesülhet a vissza nem térítendő támogatásban.


Az előző évek gyakorlatához képest nincs változás a programban, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége a lebonyolító szervezet, az egyszeri támogatást pedig a Bethlehen Gábor Alapkezelő utalja ki az érintett családok számlájára.


Bővebb információt a http://www.szulofoldonmagyarul.ro/palyazati-felhivas.php címen vagy az RMPSZ megyei elnökénél a 0721440666 telefonszámon lehet kérni.

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.