A început reabilitarea Catedralei Romano-Catolice
Comunicat de presa   |  2018. 10. 22., 10.02

Se renovează Catedrala Romano-Catolică din Satu Mare printr-un proiect acceptat spre finanţare la Programul Operaţional Regional al Uniunii Europene.

A început reabilitarea Catedralei Romano-Catolice

Se renovează Catedrala Romano-Catolică din Satu Mare printr-un proiect acceptat spre finanţare la Programul Operaţional Regional al Uniunii Europene. Astfel, în următorii ani se va efectua reabilitarea exterioară-interioară: se va consolida şarpanta catedralei şi se va schimba învelitoarea în întregime, se vor renova faţadele, se vor restaura componentele artistice, cum ar fi structurile de piatră, vitralii şi metal, în interiorul bisericii se vor îndepărta finisajele afectate de umezeală şi igrasie, se va schimba pardoseala, cu excepţia sanctuarului, se va moderniza sistemul de încălzire.

 

De săptămâna aceasta vor începe lucrările de reabilitare prin decaparea finisajelor de pe faţade şi renovarea criptei din subsolul Catedralei. Dacă, din cauza lucrărilor, programul Sfintelor Liturghii va suferi modificări, enoriaşii vor fi informați din timp în anunţurile de la sfârşitul Sfintelor Liturghii.

 

Conform programului din proiect, reabilitarea Catedralei trebuie să fie efectuată până în august 2020. Prin investiţia realizată asupra Catedralei, întreaga comunitate a municipiului şi a judeţului Satu Mare va fi mai bogată, căci una dintre cele mai importante clădiri ale centrului istoric se va reînnoi.


  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.