Ingyenes lesz a belépés Szatmárnémeti kedvenc túristacélpontjába
Szatmarinfo   |  2018. 09. 12., 10.16

Szeptember 13-án, azaz csütörtökön belépő vásárlása nélkül látogatható lesz Szatmárnémeti egyik kedvenc turistacélpontja, a Tűzoltótorony.


 

A különleges nap apropóját az szolgáltatja, hogy ezen a napon ünnepli az ország a román tűzoltók napját, melynek során a kisebb-nagyobb városokban különféle programokkal és versenyekkel ünnepelnek. A Szatmár megyei események részeként egyetlen napra tehát 10 és 20 óra között ingyenesen látogatható lesz a torony, mely egykor igencsak fontos szerepet töltött be városunk életében.

 

A 45 méter magas épület 1904-ben készült el, majd több éven át a tűzoltók innen ügyelték a várost. Nagy szükség is volt erre, ugyanis akkoriban még számos ház zsindelyes vagy szalmás borítással rendelkezett, emiatt egy aprócska láng is hatalmas károkat tudott volna okozni. A technika fejlődésének köszönhetően azonban funkcióját vesztette. Végül 2005-ben sikeresen felújították, így a látogatók előtt is megnyithatta kapuit. Azóta a város egyik jelképeként szolgáló épület töretlen népszerűségnek örvend, minden évben több ezren másszák meg a 175 lépcsőfokot.

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.