Ingyenes szőlészeti és borászati képzés
Szatmarinfo   |  2019. 03. 19., 16.42

Neves magyarországi szőlészeti és borászati szakemberek tartanak ingyenes képzést márciusban a Szatmár Megyei Tanács partnerségével.


Szatmár megyében hosszú évtizedekre nyúlik vissza a szőlészet és a borászat iránti szeretet.

 

Avasújvárosra ez fokozottan érvényes, főként mióta összefogással igyekeznek a bakator nevet újra ismertté és elismertté tenni ezen a vidéken. A minden évben megszervezett borverseny mellett most újdonsággal készülnek, hiszen neves magyarországi szőlészeti és borászati szakemberek tartanak ingyenes képzést márciusban a Szatmár Megyei Tanács partnerségével.

 

A képzés első lépése annak a közös együttműködésnek, amelyről korábban Debreceni Agrártudományi Egyetemen folytattak tárgyalásokat, s amely egy hosszabb távú és szélesebb körű közös munkát vetít elő annak érdekében, hogy a Szatmár megyei agrárium nagyobb figyelmet kapjon.

 

Március 27-28-án tehát Avasújvárosban a kultúrotthonban ingyenes képzést szerveznek, amelyre jelentkezni Butka Sándor helyi szervezőnél lehet a 0744 627834-es telefonszámon.

 

Március 27-én Dr. Rakonczás Nándor egyetemi adjunktus tart előadást a szőlészetről, míg március 28-án dr. Kneip Antal, a Tokaji Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet munkatársa a borászatról.

 

A szervezők minden érdeklődőt szerettel várnak az eseményre.

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.