Szatmár hazavár: ismét állásbörzével csábítanák haza a fiatalokat
Közlemény   |  2019. 06. 03., 12.24

Folytatódik a polgármesteri hivatal „Szatmár hazavár" elnevezésű projektje, amelynek célja az egyetemet végzett szatmári fiatalok hazacsábítása.

Szatmár hazavár: ismét állásbörzével csábítanák haza a fiatalokat

 

Akárcsak a többi erdélyi város, Szatmárnémeti is munkaerőhiánnyal küzd, hiszen a szakképzett fiatalokat nemcsak az itthoni nagyvárosokból, hanem egész Európából csábítják különböző ajánlatokkal. Ezért tartja fontosnak az önkormányzat, hogy a városhoz kötődő fiataloknak bemutassa az itthoni lehetőségeket - adta hírül hétfőn délelőtt a polgármesteri hivatal.

„Ezt a két évvel ezelőtt elindított projektünket a végzős fiatalok és a szatmári cégek is rendkívül pozitívan fogadták, hiszen megteremtettük vele a kapcsolatot a munkaadók és a munkavállalók között. Ezzel az akcióval városunk jövőjét is szeretnénk biztosítani, hiszen abban az esetben, ha a jól képzett fiataljainkat sikerül hazahívni, akkor Szatmárnémeti jövője is garantált. Hiszen azoknak, akik itt nőttek fel, az is fontos, hogy az otthonuk, a szülővárosuk fejlődjön." - nyilatkozta a rendezvényről Kereskényi Gábor.

A „Hazavár" elnevezésű állásbörzét június 20-án szervezik meg a kolozsvári BT Arénában, a részletekről pedig a kolozsvári egyetemeken, köztereken és kávézókban szórólapokkal tájékoztatják majd az érdeklődőket, valamint a közösségi médián keresztül is.

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.