Ünnepvárót szervezett a Szent József Központ
Közlemény   |  2018. 12. 17., 12.08

A Caritas Reménység Idősklubja adott otthont a Szent József Rehabilitációs Központ hagyományos ünnepváró rendezvényének melyen mintegy száz gyermek, szülő és nagyszülő vett részt.

Ünnepvárót szervezett a Szent József Központ

 

Színes programokkal készültek a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szatmárnémeti Szent József Rehabilitációs Központjának munkatársai az intézménybe járó gyermekek és családtagjaik számára a péntek délután megszervezett karácsonyi ünnepvárón.Kicsik és nagyok együtt készítettek adventi koszorút, kopogtatót, díszítettek karácsonyi ajándéktasakot és narancsot. Nagy népszerűségnek örvendett a mézeskalács díszítő műhely, mely tevékenység rejtelmeibe egy igazi cukrászművész vezette be a gyerekeket és családtagjaikat. A csillámtetováló munkaasztal nemcsak a kislányokat, de a kisfiúkat is mágnesként vonzotta. A legkisebbek a számukra kialakított játszósarokban érezhették jól magukat.


A fenyőág, a narancs, a mézeskalács illata, a háttérben halkan szóló karácsonyi dalok, a meghitt hangulat, minden résztvevő számára örömteljessé tették a várakozást, közelebb hozták az ünnepet. Segítettek ebben a karácsonyi műsort előadó vendégek is. A Mircea Eliade Általános Iskola magyar tagozatos ötödikesei Mátyás Beáta osztályfőnök irányításával betlehemes játékot mutattak be.


Ezt követően Șimonca Raluca tanítónéni másodikosai következtek, akik Kisgércéről érkeztek, hogy táncos-énekes produkciójukkal még hangulatosabbá tegyék a rendezvényt. Az esemény végén megérkezett a Télapó, aki minden gyermeknek személyre szabott ajándékot hozott.

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.