3,5% betegápolásra
közlemény   |  2019. 02. 11., 15.50

Támogassa idős, beteg embertársaink szakszerű és szeretteljes otthoni gondozását jövedelemadója 3,5%-ának a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet felé való átirányításával!

3,5% betegápolásra

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet 1994-ben, azaz negyedévszázada alapította meg első házibetegápoló központját Mezőpetriben. Az évek folyamán újabb és újabb településeken jöttek létre hasonló Caritas-intézmények: Szatmárnémetiben, Sárközújlakon, Erdődön, Nagykárolyban,Tasnádon, Nagybányán, Máramarosszigeten és Felsővisón. Ezek az egységek és alegységek a környező falvak betegeit is ellátják. Az intézményekben dolgozó egészségügyi asszisztensek, beteggondozók és szociális munkások azon munkálkodnak az év minden napján, hogy segítsenek a gyógyulásban, enyhítsék a szenvedést, a betegek lelkét reménnyel töltsék meg, mindennapjaiknak értelmet adjanak, és könnyítsenek a hozzátartozók vállára nehezedő terheken is.

 

A szervezet valamennyi házi betegápolói szolgáltatásokat nyújtó szociális egysége államilag engedélyezett, ennél fogva magas minőségi standardoknak kell megfeleljenek, és ezt a hivatalos szervek folyamatosan figyelemmel követik és rendszeresen ellenőrzik. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet házi betegápoló központjai a tavalyi évben összesen 755 beteg idősnek viselték gondját.

 

Ön is segíthet! Az érvényben lévő rendelkezéseknek megfelelően, a segíteni vágyó lakosok jövedelemadójuk 3,5%-ával támogathatják azokat az akkreditált szociális szolgáltatókat, amelyek legalább egy hivatalosan engedélyezett szociális szolgáltatást nyújtanak. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet a régiója egyik legnagyobb akkreditált szociális szolgáltató civil szervezete, mely Szatmár és Máramaros megye területén összesen 26 engedélyezett szociális egységet működtet. Jövedelemadója 3,5%-nak a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet felé való átirányításával Ön közvetlenül hozzájárul ahhoz, hogy közösségünk idős, beteg, gondozásra szoruló tagjai a házi betegápoló központok révén megszokott, otthoni környezetükben kapják meg a nélkülözhetetlen szakszerű és szeretetteljes ellátást. Adója átirányításáról a 230-as számú űrlap kitöltése által rendelkezhet, melyet a szervezet honlapjáról:www.caritas-satumare.ro is letölthet. A nyomtatvány leadható személyesen vagy az erre meghatalmazott személyen keresztül a helyi adóhivatalban,illetve továbbítható postán, de online is kitölthető. A törvény értelmében a kedvezményezett szervezet is összegyűjtheti és leadhatja a nyilatkozatokat,ezért mindazok, akik fel szeretnék ajánlani jövedelemadójuk 3,5%-át a Caritas-nak, bizalommal fordulhatnak ez ügyben a hozzájuk legközelebb található Caritas-irodához. A szervezet adatai: Asociația Organizația Caritasa Diecezei Satu Mare, adószám 4960929, banki számlaszám: RO80 RNCB0221011282140001. A 230-as formanyomtatvány leadási határideje: március 15. 
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.