2020 augusztusáig megújul a szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyház
Szatmarinfo   |  2019. 05. 16., 16.44

Európai uniós, egy a 2014-2020 Regionális Operatív Programba illeszkedő sikeres pályázatnak köszönhetően a következő években megújul a szatmárnémeti székesegyház.

2020 augusztusáig megújul a szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyház

Ennek megfelelően az épület külső-belső felújításon esik át: cserélik a tetőt, felújítják a homlokzatot, restaurálják a művészeti kő- és fémelemeket, vitráliákat, a templomtérben a nedves és cement alapú vakolatot eltávolítják, a falat fél évig szellőztetik és salétromtalanítják, a padlót a szentély kivételével mindenhol cserélik, a fűtésrendszert korszerűsítik.

 

 

A székesegyház udvarán ugyanakkor új hőközpontot és mosdóhelyiséget alakítanak ki, az épületek környezetét pedig rendezik, megfelelő növényzetet telepítenek – adta hírül az építkezések kezdetekor a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye. Ekkor derült ki az is, hogy a felújítást a tervek szerint 2020 augusztusáig kell befejezni. Ezzel kapcsolatban legutóbbi megkeresésünkre a püspökség közölte, az egyház minden építkezési munkálata az ütemtervnek megfelelően halad. Ha tehát továbbra sem jönnek közbe fennakadások, akkor akár már jövő évben megújult külsővel várhatja a híveket a Székesegyház. 
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.