Népi Mesterségek Vására
Szatmarinfo   |  2019. 05. 24., 10.40

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és Szatmár Megyei Múzeum a városnapok keretében idén is megszervezi a Népi Mesterségek Vásárát - adta hírül a hivatal sajtóosztálya.

 

Az immár tizenhatodik alkalommal megszervezésre kerülő vásár hivatalos megnyitójára szombaton, 17 órakor kerül sor, és közel 50 kézműves mester vesz majd részt rajta. A mesterek között a szatmáriak mellett akadnak szép számmal olyanok is, akik több száz kilométerről, Bukarestből, Szucsáváról, Kolozsvárról, Besztercéről, Nagyváradról, Székelyudvarhelyről, Aranyosgyéresről, Csíkszeredából, vagy épp Magyarországról érkeznek majd a vásárra. Mi több, lesznek olyanok is, akiknek munkáival első ízben találkozhat majd a szatmári közönség.


A hivatal tájékoztatása szerint ebben az évben a tradicionális kerámiák, textíliák, fából készült használati és dekorációs tárgyak mellett lehet majd olyan mesterekkel is találkozni, akik a hagyományokat kortárs formába öntik, ezzel igyekezbe megtalálni az utat a fiatalabb nemzedékek felé is. Aki szeretne tehát beszerezni néhány különleges darabot, annak a hétvégén mindenképp érdemes majd kilátogatnia a Coposu sétány melletti rendezvénytérre.

  
© 2010. Szatmarinfo. Minden jog fenntartva.